VV IJmuiden hoopt op Veltman-geld: "Zeker in deze tijd welkom"

30 juli 2020, 17:47

De transfer van Joël Veltman naar Brighton & Hove Albion betekent mogelijk goed nieuws voor VV IJmuiden, de club waar de international tussen 1999 en 2001 speelde voordat hij naar Ajax vertrok. De club hoopt een bepaald bedrag te ontvangen.

Slecht nieuws is echter dat de transfersom met naar verluidt een miljoen euro laag is uitgevallen. "We moeten nog even goed uitzoeken wat dit precies voor ons betekent. Ik heb wel gelezen dat de transfersom laag is uitgevallen", zegt voorzitter Michel Spierenburg tegen NH Sport. "Het kan zomaar zijn dat we niets krijgen, maar misschien krijgen we nog wel ergens een bepaald percentage over. Dat is zeker in deze tijden zeer welkom. Ik denk dat wij het afgelopen jaar - met onze negenhonderd leden - wel tussen de zeventig- en negentigduizend euro zijn misgelopen."

Volgens de preses van de amateurclub was het lange tijd niet zeker dat Veltman zo'n mooie loopbaan zou gaan beleven. "Dat is wel grappig; hij stak er wel bovenuit, maar het was geen uitzonderlijk talent. Maar zijn combinatie van talent en mentaliteit heeft wel de doorslag gegeven. Dat zag je bij Ajax natuurlijk ook. Hij is best wel verguisd door bepaalde journalisten, maar iedere trainer koos onvoorwaardelijk voor hem. Of het nou Erik ten Hag, Frank de Boer of Peter Bosz was; hij stond altijd in de basis. Dat soort mensen hebben er toch net iets meer kijk op dan anderen, denk ik dan", aldus Spierenburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen