'PEC en Fortuna hebben broertje Götze op de korrel'

30 juli 2020, 08:34

PEC Zwolle en Fortuna Sittard hebben interesse in Felix Götze. Het jongere broertje (22) van de voormalig wereldkampioen Mario Götze (foto) staat onder contract bij FC Augsburg, maar kampte de laatste jaren met veel blessureleed en moet meer aan spelen toekomen. De Eredivisieclubs hopen daarvan te profiteren.

Dat schrijft Kicker althans. Hoewel FC Augsburg nog wel toekomst ziet in de tot 2022 vast liggende Götze, speelde hij geen wedstrijd meer sinds maart 2019 door een zware heupblessure. Om ritme op te doen en een seizoen lang minuten, zou de Bundesligaclub open staan om hem komend jaar te verhuren.

Overigens zijn niet alleen de twee Nederlandse clubs geïnteresseerd, ook 2. Bundesliga-club Jahn Regensburg gaat zich melden voor Götze, zo weet Liga-Zwei.de. De voetballer, die in de jeugd van BVB en Bayern München speelde, kan zowel als verdedigende middenvelder, als ook als centrale verdediger uit de voeten.

Overigens is ook zijn oudere broer op de markt. De nog altijd pas 28-jarige Götze is deze zomer vertrokken bij Borussia Dortmund, waar zijn contract afliep. LA Galaxy-directeur Jovan Kirovski denkt dat de middenvelder zeer interessant kan zijn voor clubs uit de MLS, maar veel concreter wordt er momenteel geen belangstelling gemeld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen