Juventus zonder De Ligt pijnlijk onderuit, zege Roma

29 juli 2020, 23:47

Juventus heeft de champagne niet goed verwerkt. De kersvers kampioen van Italië ging woensdagavond zonder Matthijs de Ligt pijnlijk onderuit op bezoek bij Cagliari (2-0). Een Justin Kluivert-loos AS Roma won op bezoek bij Torino wel, terwijl de koek bij het al uitgespeelde Bologna van Stefano Denswil en Jerdy Schouten (invaller) duidelijk op was.

Niet alleen De Ligt ontbrak vanwege een blessure, ook onder andere Paulo Dybala zat niet in de wedstrijdselectie van Maurizio Sarri, die vanwege de titel wat andere spelers de kans gaf, onder wie Gianluigi Buffon in het doel. Cristiano Ronaldo stond uiteraard wel gewoon in de basis bij de Oude Dame en wist dat hij in de race om de topscorerstitel van de Serie A na de nieuwe treffer van Ciro Immobile een flinke slag moest slaan, omdat hij vier goals achter stond.

Dat lukte niet, integendeel zelfs. De hoofdrol was weggelegd voor Luca Gagliano, basisdebutant aan de kant van Cagliari, dat sinds begin december pas twee (!) officiële duels had gewonnen. Met het openingsdoelpunt en een assist vlak voor rust was hij bij beide treffers betrokken, maar mocht desondanks in de tweede helft in de kleedkamer achterblijven. Ondanks dat de plaaggeest van Juventus niet meer op het veld stond, richtte de Oude Dame weinig uit en ging het kansloos ten onder. Ronaldo lijkt de topscorerstitel dan ook te kunnen vergeten.

Torino – AS Roma 2-3

In een doelpuntrijke openingsfase zag bankzitter Kluivert, die in de laatste zes duels slechts twaalf minuten speelde, zijn ploeg op achterstand komen via Alejandro Berenguer. Om de strijd om een rechtstreeks Europa League-ticket niet meer spannend te maken, wisten de in goede vorm verkerende Romeinen (19 punten in de laatste zeven duels) dat ze moesten winnen. Eden Dzeko (puntertje) en Chris Smalling (kopbal) hadden het tij al snel gekeerd, waarna het duel in de tweede helft vanaf elf meter werd beslist via Amadou Diawara. Daar deed de aansluitingstreffer van Wilfried Singo niets meer aan af, helemaal omdat AS Roma de sterkere bleef. In blessuretijd zag Dzeko zijn tweede van de avond namelijk nog afgekeurd worden wegens buitenspel. Met de zege is AS Roma niet meer te achterhalen voor AC Milan in de strijd om plek vijf.

Overige uitslag:

Fiorentina – Bologna 4-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen