Veltman koos 34 voor Nouri en kijkt uit naar Premier League

29 juli 2020, 23:09

Joël Veltman heeft een mooi gebaar richting Abdelhak Nouri gemaakt: de verdediger stapte woensdag over naar Brighton & Hove Albion en gaat bij zijn nieuwe club spelen met rugnummer 34. "Nouri was behalve een geweldige speler ook een geweldig persoon, wat voor mij het belangrijkste is. Dat is de reden waarom ik voor rugnummer 34 gekozen heb."

Dat vertelt Veltman op het clubkanaal van Brighton & Hove Albion, waarin hij zichzelf voorstelt aan de achterban van de Engelse club. Daarbij komt de keuze voor zijn rugnummer ook naar voren. "Of Nouri trots is op mij omdat ik mijn ambitie om in de Premier League te voetballen heb waargemaakt? Ja, ik weet zeker. Hij zou het geweldig vinden. Hij was niet alleen een geweldige speler: hij was een vriend van iedereen."

'Toe aan een nieuwe stap' 

Verder was het duidelijk dat Veltman deze zomer een stap wilde maken in Amsterdam. "Het was niet heel moeilijk om te gaan, want het was tijd om te vertrekken bij Ajax. Ik was toe aan een nieuwe ervaring in het buitenland. Ik kijk er heel erg naar uit om dat hier bij Brighton te hebben", aldus Veltman, die zichzelf omschrijft als een 'slimme' verdediger.

Ook hoorde hij goede verhalen over de zijn nieuwe werkgever. "Pröpper ken ik al van het Nederlands elftal, hij vertelde goede dingen over de club. En de laatste tijd heb ik veel wedstrijden gezien. Ik kijk uit naar het spelen in de Premier League, dat is qua tempo en ritme vergelijkbaar met de Champions League. Maar dan elke week, elke dag, in plaats van zes wedstrijden per seizoen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen