Belgische bekerfinale en promotieduel onzeker door corona

29 juli 2020, 21:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het is nog twijfelachtig of de wedstrijden van komend weekend in België doorgang vinden. Het coronavirus is met name in de regio Antwerpen weer opgelaaid en of de Pro League normaal kan starten is onzeker, maar ook de afsluiting van het vorige voetbaljaar (bekerfinale en promotieduel) staat op zeer losse schroeven.

Antwerp (dat de finale speelt tegen Club Brugge) en Beerschot (dat om promotie speelt tegen OH Leuven) mogen volgens de nieuwe regels niet meer trainen, omdat het een contactsport betreft. In een andere regio trainen zou nog wel mogen en dat is volgens de Pro Leagu een oplossing voor dat probleem. 

Lees ookCorona brengt start seizoen België ernstig in gevaar

Beide duels vinden niet plaats in Antwerpen, waardoor de wedstrijden (nog) niet verboden zijn. De Belgische voetbalbond laat weten de wedstrijden graag te willen organisatie, ook als pijler richting het komende seizoen in België. Dat zou van origine op 8 augustus van start gaan, maar het is zeer onzeker of dat gehaald wordt.

De bekende viroloog Marc Van Ranst heeft te horen gekregen dat hij moet bepalen over het profvoetbal. "In de hiërarchie van belangrijkheid staat voetbal niet bovenaan, alleen is het voor die clubs blijkbaar moeilijk om dat vast te stellen", laat hij weten. Daarbij doelt hij vooralsnog vooral op de herstart van de competitie, al zijn de duels van komend weekend ook nog geen zekerheid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen