Turkse degradanten blijven in Süper Lig met 21 (!) teams

Turkse degradanten blijven in Süper Lig met 21 (!) teams

29 juli 2020 – Zeer opvallend nieuws uit Turkije: Yeni Malatyaspor, Kayserispor en Ankaragücü degradeerden uit de Süper Lig, maar komen volgend seizoen toch 'gewoon' in actie in de hoogste afdeling van het land. Daarom zal de Turkse competitie vanaf volgend seizoen bestaan uit liefst 21 (!) teams in het toch al zo korte jaar richting het EK 2021.

Dat heeft de voetbalbond naar buiten gebracht via diverse Turkse media. Officieel moet het statement nog naar buiten komen, maar dat is nog slechts een formaliteit. Het zou te maken hebben met de gevolgen vanwege het coronavirus, wat een bijzonder besluit is. De Turkse competitie werd namelijk nog gewoon afgemaakt na de coronastop en ook werd er een landskampioen uitgeroepen.

Door de beslissing wacht er een extreem vol programma voor de Turkse ploegen, zeker voor diegenen die Europa ingaan. In het toch al zo drukke programma komen namelijk zes extra wedstrijden voor alle clubs in de Süper Lig, omdat er wel gewoon teams promoveren zoals vooraf werd aangekondigd. 

De handhaving is voor een aantal Nederlanders goed nieuws. Michell Donald, Murat Yildirim, Jody Lukoki en Ben Rienstra spelen – mits ze bij hun clubs blijven – volgend seizoen toch gewoon in de hoogste afdeling van Turkije.

gerelateerd