Invaller Locadia van held naar schlemiel: Cincinnati uitgeschakeld

29 juli 2020, 07:48

Dure missers van Jürgen Locadia hebben de uitschakeling van FC Cincinnati ingeleid. Tijdens de achtste finale van het MLS-toernooi tegen Portland Timbers (1-1) miste de spits dinsdagnacht (Nederlandse tijd) een enorme kans op de winnende treffer en een strafschop in de beslissende penaltyreeks. Eerder was Locadia nog de gevierde man, omdat hij het elftal van Jaap Stam aan de gelijkmaker had geholpen.

Locadia, die na een blessure voor het eerst in actie kwam tijdens de MLS is Back, verzilverde in de slotfase een strafschop. Even daarvoor keek Cincinnati dankzij Jaroslaw Niezgoda tegen een achterstand aan. De invaller liet bij zijn eerste balcontact de uitblinkende Przemyslaw Tyton kansloos. Locadia kreeg na zijn gelijkmaker in de reguliere speeltijd nog dé kans om Cincinnati naar de kwartfinale te schieten. Op aangeven van Siem de Jong, die ook inviel, had de oud-PSV'er de bal voor het intikken. In plaats daarvan schoot hij de bal over het lege doel.

In de beslissende penaltyserie werd het drama compleet voor Locadia. Zijn inzet was zo beroerd, dat doelman Steve Clark eenvoudig kon redden. Nadat Kendall Waston zijn penalty hoog over het doel schoot, berustte Cincinnati in de onnodige uitschakeling en meldt Portland Timbers zich in de kwartfinale, waarin het New York City treft.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen