'Ajacied Danilo sluit op korte termijn aan bij FC Twente'

28 juli 2020, 21:58

Het is een kwestie van tijd voor FC Twente ook Ajacied Danilo Pereira gaat huren. De buitenspeler wordt al langer gelinkt aan de Tukkers, maar de overeenkomst wordt vermoedelijk 'vandaag (dinsdag) of morgen' nog officieel. Eerder kwam Kik Pierie ook al tijdelijk over vanuit Amsterdam. 

Dat schrijft TC/Tubantia althans. Met Pierie, Vaclav Cerny en Nathan Markelo werden er sowieso al drie huurlingen gepresenteerd, Danilo wordt de vierde en dat is vooral uit noodzaak, zo vertelt hoofdtrainer Ron Jans. "Dat heeft direct te maken met de financiële situatie, die niet goed is. Transfervrije spelers hebben niet altijd de kwaliteit die de gehuurde spelers wel hebben."

Hoewel de Tukkers al vier spelers haalden, is het voorlopig nog niet uitgewinkeld. "We willen in ieder geval nog twee centrumspitsen, een vleugelspits, een aanvallende middenvelder en misschien nog verdedigers, een rechtsback", somt Jans – die tevreden is met de vorderingen tot dusver - op. Twee aanwinsten moeten deze week nog gepresenteerd worden, vermoedelijk nog buiten de komst van Danilo.

Lees ook: FC Twente bezig met diverse deals

Danilo stond tot dusver eenmaal in de basis bij Ajax en dat was in de return tegen Getafe in de Europa League. Hoewel hij meteen scoorde, werd hij wel halverwege gewisseld en viel vervolgens nog tweemaal in. De meeste speeltijd kreeg hij in Jong Ajax, waarin hij in 42 wedstrijden liefst 24 doelpunten maakte en twee assists gaf.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen