Emmen geïnteresseerd, maar betaalt geen miljoen euro voor Padt

28 juli 2020, 20:24

FC Emmen heeft daadwerkelijk geïnformeerd naar de diensten van Sergio Padt, maar gaat geen miljoen euro op tafel leggen voor de diensten van de keeper. De Drentenaren hoorden dat de doelverdediger zijn contract niet wil(de) verlengen bij de Trots van het Noorden en deden daarom navraag voor een eventuele transfer. Veel concreter is de deal volgens Ronald Lubbers momenteel nog niet.

Dat laat de voorzitter van FC Emmen weten tegenover RTV Drenthe. "We vingen op dat Sergio zijn contract bij FC Groningen, dat aan het einde van het seizoen afloopt, niet wilde verlengen en daarom heb ik bij Mark-Jan Fledderus geïnformeerd naar de status. Ik wist dat er een gelimiteerde transfersom in het contract zit en inmiddels weet ik hoe hoog dat bedrag is. Dat is wat er vorige week dinsdag is gebeurd en meer niet", legt Lubbers uit tegenover het regionale medium.

Padt zou bovendien te horen hebben gekregen dat het salaris wat hij momenteel bij FC Groningen verdient, niet meer op te brengen is voor de club bij een nieuwe verbintenis. Daardoor wordt contractverlenging ook een moeilijk verhaal en zou hij aan het rondkijken zijn naar een nieuwe uitdaging en FC Emmen hoopt te profiteren van die situatie. Maar dat doet het zeker niet tegen elke prijs.

Lees ook: 'FC Emmen wil stunten en hoopt Groningen te beroven van Padt'

"We gaan natuurlijk niet informeren als we niet geïnteresseerd zijn", aldus Lubbers, die niet wilde bevestigen wat de afkoopsom van Padt is. Maar een miljoen euro gaat FC Emmen 'zeker niet' betalen, zo liet de preses eveneens weten. Wel zoekt de club dus sowieso nog een keeper en dat hoeft zeker niet per se een stand-in te zijn voor Dennis Telgenkamp, die afgelopen jaar eerste keuze was bij FC Emmen. Maar of dat Padt zal worden, dat is ook nog allerminst zeker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen