'Bournemouth overweegt schadeclaim bij Hawk-Eye'

28 juli 2020, 18:50

Bournemouth overweegt een schadeclaim in te dienen bij Hawk-Eye. Het bedrijf gespecialiseerd in doellijntechnologie ging bij de herstart na de coronastop faliekant de mist in, toen een treffer van Sheffield United níet werd toegekend, terwijl de bal wel over de lijn was. Die fout is erkend, maar is achteraf met grote gevolgen. Tegenstander Aston Villa pakte zo een punt, dat ze handhaving heeft opgeleverd: Bournemouth is de dupe.

De ploeg van Anwar El Ghazi had uitgerekend dat punt nodig om het vege lijf te redden in de strijd tegen handhaving, terwijl Bournemouth de dupe is geworden en is gedegradeerd. Op basis van een beter doelsaldo zou Nathan Aké (foto) met zijn club juist in de Premier League zijn gebleven zonder de fout van Hawk-Eye.

Engelse media beweren dat de club daarom overweegt een schadeclaim in te dienen. In protest gaan tegen degradatie is onrealistisch en onhaalbaar, maar een bedrag claimen vanwege een al toegegeven fout, zou wel tot de mogelijkheden behoren. Sky Sports weet dat het serieus een item is op de bestuursvergadering van The Cherries, die volgende week op de rol staat.

Lees ook: Hawk-Eye: 'Nooit eerder gezien in meer dan 9.000 wedstrijden'

'De zeven camera's op de tribunes rond het doelgebied werden precies geblokkeerd door de keeper, verdediger en de paal. In meer dan 9.000 wedstrijden waarin het Hawk-Eyesysteem is gebruikt hebben we dit niet eerder gezien', liet het bedrijf destijds weten over de gemaakte fout. Een meer dan uitzonderlijke situatie dus, maar wel eentje met achteraf grote gevolgen. Mogelijk ook financiële voor het bedrijf zelf.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen