Gedupeerd Deportivo wil promotie/degradatie ongeldig verklaren

Gedupeerd Deportivo wil promotie/degradatie ongeldig verklaren

28 juli 2020 – Deportivo La Coruna verweert zich flink tegen de degradatie. De gedupeerde club wil de promotie/degradatie in de Segunda Division ongeldig laten verklaren. Een week geleden degradeerde Depor op de laatste speeldaag zonder te spelen, omdat tegenstander Fuenlabrada meerdere coronagevallen kende.

In een uitgebreide verklaring stelt Deportivo diverse eisen om uiteindelijk te ontkomen aan degradatie. De landskampioen van 2000 spreekt van competitievervalsing en vraagt daarom om geen promotie/degradatie toe te passen, maar de competitie uit te breiden met clubs. Deportivo ziet ook graag dat alle resultaten in de laatste speelronde nietig worden verklaard.

Verder wijst Deportivo naar Fuenlabrada. De Galiciërs verwijten de opponent nalatig gedrag. Afgelopen zaterdag bleek Fuenlabrada maar liefst 28 coronagevallen te hebben. Volgens Deportivo had Fuenlabrada bijvoorbeeld geen arts meegenomen voor de uitwedstrijd in Riazor. Deportivo meent daarom recht te hebben op een reglementaire overwinning van 6-0. Ook stipt het statement familiebanden van La Liga-baas Javier Tebas met Fuenlabrada aan. Een zoon van Tebas is namelijk adviseur van Fuenlabrada.

Voor Fuenlabrada hebben alle gebeurtenissen al een staartje gekregen. De club zou met een overwinning op Deportivo in de play-offs voor promotie spelen. La Liga bracht zondag naar buiten dat Fuenlabrada zich opofferde en afzag van het seizoenstoetje. Volgens Fuenlabrada is dat juist niet het geval. Men wil juist de wedstrijd tegen Deportivo inhalen.


gerelateerd