Los Angeles naar kwartfinale, Vermeer terug onder lat

28 juli 2020, 08:03   Bijgewerkt: 28 juli 2020, 08:11

Met Kenneth Vermeer terug onder de lat heeft Los Angeles FC de kwartfinale van het MLS-toernooi bereikt. Dat gebeurde maandagnacht (Nederlandse tijd) op overtuigende wijze: regerend kampioen Seattle Sounders werd op een 1-4 nederlaag getrakteerd. Niet voor het eerst dit toernooi groeide Diego Rossi uit tot grote man.

Vermeer keerde terug in het doel nadat hij de voorgaande twee groepswedstrijden op de bank zat. Trainer Bob Bradley bood daarin Pablo Siniesga de kans. In de eerste groepswedstrijd tegen Houston Dynamo had Vermeer nog wel een basisplaats en moest hij gelijk drie keer vissen. Wat dat betreft verliep het tegen Seattle, waar Kelvin Leerdam in de basis stond, een stuk beter.

Een kwartier voor het einde moest de oud-doelman van Ajax en Feyenoord het enige doelpunt van Seattle toestaan. Vermeer kon niet voorkomen dat Will Bruin bij de tweede paal kon binnenschieten. Daarvoor was Los Angeles al op een 0-2 voorsprong gekomen, mede door fouten achterin de defensie van Seattle.

Rossi opende de score vanaf de penaltystip en verdubbelde Latif Blessing, na wat hulp van de tegenstander en nog voor het rustsignaal, de voorsprong. Na de aansluitingstreffer van Seattle had Los Angeles in de slotfase van het duel ook vlot een antwoord paraat. Rossi troefde in de zestien van Seattle Xavier Arreaga kinderlijk eenvoudig en stond niets zijn zevende doelpunt van het toernooi in de weg. Brian Rodriguez verzorgde het slotakkoord.

Voor Los Angeles betekent de ruime zege ook revanche op vorig seizoen, toen Seattle de weg versperde naar de finale van de MLS. Komende vrijdag speelt Los Angeles in de kwartfinale tegen Orlando City.

Overige uitslagen

San Jose Earthquakes - Real Salt Lake 5-2 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen