Promotie naar Premier League ver weg voor Bacuna en Cardiff

27 juli 2020, 22:41

Cardiff City is de play-offs om promotie naar de Premier League slecht begonnen. In de eerste wedstrijd van het tweeluik tegen Fulham verloor de club van Leandro Bacuna met 0-2. De doelpunten werden gemaakt door Josh Onomah en Neeskens Kebano.

Cardiff City en Fulham degradeerden vorig seizoen uit de Premier League en maken nu weer kans om terug te keren op het hoogste Engelse niveau. In de reguliere competitie eindigden de teams als vierde (Fulham) en vijfde (Cardiff). Samen met Swansea City en Brentford strijden zij om één promotieticket.

Met voormalig FC Groningen-speler Bacuna in de basis trad Cardiff City maandagavond aan tegen Fulham. Hij kon niet voorkomen dat de Londense club vlak na rust de leiding nam. Onomah kreeg op de rand van het strafschopgebied de bal aangespeeld, draaide weg bij zijn directe tegenstander en omspeelde in de zestien nog eens twee spelers. Oog in oog met doelman Marek Rodák faalde hij vervolgens niet. In blessuretijd verdubbelde Neeskens Kebano, vernoemd naar Johan Neeskens, de marge door een vrije trap binnen te schieten.

Donderdag spelen Fulham en Cardiff City de tweede wedstrijd van de dubbel. Een dag eerder nemen Brentford en Swansea City het voor de tweede keer tegen elkaar op. The Swans wonnen het eerste duel met 1-0.