Heerenveen haalt met huurling Dewaele de eerste zomeraanwinst

27 juli 2020, 14:09

Heerenveen heeft met Sieben Dewaele (21) de eerste zomeraanwinst voor het komende seizoen gepresenteerd. De middenvelder, die ook als linksachter uit de voeten kan, komt op huurbasis over van Anderlecht. Daar had de jeugdinternational van België te weinig perspectief op speeltijd, die hij in het Abe Lenstra Stadion wel moet gaan krijgen.

Met de deal troeven de Friezen onder andere FC Twente en NAC Breda af, die ook interesse zouden hebben. "We volgen Sieben al geruime tijd. Een goede speler met veel kwaliteit", aldus technisch manager Gerry Hamstra. "Sieben is een stabiele middenvelder, die positioneel sterk is en goed als eerste aanspeelpunt op het middenveld kan fungeren. Hij heeft daarnaast al behoorlijk wat ervaring op het hoogste niveau in België. Hij is een directe versterking voor onze selectie."

Bij Anderlecht kreeg Dewaele ook speeltijd als linksachter, waardoor hij multi-inzetbaar is, al haalt Heerenveen hem duidelijk voor het middenveld. Aangezien sc Heerenveen en Anderlecht beide geen optie tot koop melden, lijkt die niet bedongen door de Friezen. In België heeft hij nog een verbintenis tot en met 2022 en kwam hij vorig seizoen tot zestien officiële duels.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen