Hoffenheim stelt coach Bayern II aan als opvolger Schreuder

27 juli 2020, 11:16

1899 Hoffenheim heeft Sebastian Hoeness maandag aangesteld als opvolger van Alfred Schreuder. De Nederlandse coach vertrok vier duels voor het einde van het seizoen en nu de Bundesliga erop zit, heeft de club bekend gemaakt dat de coach van Bayern München II van afgelopen seizoen met de middenmoter de Europa League ingaat komend jaar.

Hoeness, het neeftje van Uli Hoeness, stond sinds 2019 aan het roer bij het beloftenteam van Bayern München, de club waar hij eerder het O-19-team trainde. Met het kampioenschap naar in de 3. Liga maakte Hoeness een uitstekende indruk bij het beloftenteam van Der Rekordmeister. Dat is ook 1899 Hoffenheim opgevallen, want zij hengelen de coach binnen. Hij tekent een contract tot en met 2023 en gaat met de club dus de Europa League in, dat zonder Schreuder nog wel werd behaald.

"Aan de slag gaan bij 1899 Hoffenheim is een grote uitdaging, waar ik erg naar uitkijk. De basisfilosofie van de club is identiek aan mijn idee van voetbal: aanstootgevend, aanvallend, flexibel en altijd naar vorengericht", stelt de nieuwe coach. Marcel Rapp en Kai Herdling namen het stokje over van Schreuder voor de laatste vier duels van de Bundesliga-club, waarin Borussia Dortmund, Union Berlin en FC Augsburg verslagen werden. Zij worden dus desondanks vervangen. 

Schreuder vertrok vanwege een verschil van inzicht met de club voortijdig, ondanks dat de sportieve resultaten naar behoren waren. Vooral het idee over de lange termijn kwam niet overeen met de Nederlandse coach, die zijn loopbaan kan vervolgen bij Macabbi Tel Aviv.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen