Bakker: "Dat ik in de basis zou staan, had ik niet verwacht"

Bakker: "Dat ik in de basis zou staan, had ik niet verwacht"

26 juli 2020 – Mitchel Bakker won afgelopen weekend met Paris Saint-Germain de Coupe de France en is een van de Nederlandse verrassingen in de Franse hoofdstad. Zelf had hij ook niet verwacht nu al een basisspeler te zijn bij de topclub. "Dat ik deze finale al in de basis zou staan en dat het zó snel zou gaan, had ook ik niet verwacht."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Juan Bernat en Layvin Kurzawa waren geblesseerd en ik ben in principe de derde linksback", vertelt Bakker, die eigenlijk had getekend voor het tweede elftal van PSG. Maar dat team werd opgeheven en dus sloot Bakker aan bij de grote sterren van Thomas Tuchel. "Tijdens de finale had ik heel veel steun aan onze aanvoerder Thiago Silva. Hij stond naast me en coachte voortdurend." 

Lees ookBekerwinst bezorgt PSG bittere nasmaak over blessure Mbappé

Bakker stond zijn mannetje en schuwde het harde spel van opponent Saint-Étienne niet. "Ik ben dan misschien nog maar twintig jaar, maar dit laat ik niet gebeuren bij een ploeggenoot. Iedereen van PSG gaf een reactie, want het was echt een aanslag op Mbappé. Die overtreding sloeg nergens op. Ik hoop dat hij snel weer fit is."

Over zijn eigen kansen in de rest van dit seizoen heeft Bakker nog geen duidelijk beeld. "Kurzawa is weer terug na zijn blessure en maakte tijdens de bekerfinale al weer deel uit van de selectie. Dus we zullen wel zien wie de voorkeur krijgt", is de back wel ambitieus. "Vrijdag spelen we een nieuwe finale, om de Coupe de la Ligue tegen Olympique Lyon. De Champions League is volgende maand pas. Het positieve is sowieso dat ik op de lijst ben gezet en mag spelen."

gerelateerd