Tottenham met hangen en wurgen de Europa League in

26 juli 2020, 19:10

Tottenham Hotspur heeft zich op de slotdag van de Premier League alsnog verzekerd van Europees voetbal. De ploeg kwam weliswaar niet tot een overwinning tegen Crystal Palce (1-1), maar zagt directe concurrent Wolverhampton Wanderers wel verliezen van Chelsea (0-2). The Wolves hebben overigens nog wel twee mogelijkheden om alsnog Europa in te gaan.

Nog niet zolang geleden zei José Mourinho dat het geen ramp zou zijn als Tottenham Hotspur volgend seizoen niet Europees zou spelen, maar ongetwijfeld is hij opgelucht dat de Spurs alsnog Europa ingaan. Tot dusver bereikte de Portugees met al zijn ploegen namelijk Europees voetbal, al ging het ditmaal bijzonder moeizaam. Harry Kane opende nog wel vroeg de score op aangeven van Giovani Lo Celso, maar direct in de tweede helft maakte Jeffrey Schlupp gelijk. Crystal Palace had de betere kansen, maar scoorde niet meer en Chelsea trok de voorsprong tegen Wolverhampton over de streep. Zodoende kwam het nog wel goed voor Mourinho. 

 

Ook als het was misgegaan, had Tottenham nog een uitweg gehad. De nummer zeven van de Premier League krijgt namelijk óók een ticket voor de Europa League als Arsenal de FA Cup niet wint. The Gunners spelen zaterdag de finale tegen Chelsea, dat al een Europees ticket heeft. Dat is de hoop die Wolverhampton Wanderers nog heeft, al hebben zij via de huidige Europa League-campagne nog een extra escape. 

Lees ook: Chelsea gaat Champions League in na zege op Wolverhampton Wanderers

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen