"Alsof Lille voor David zo'n geweldige stap voorwaarts zou zijn?"

26 juli 2020, 19:30

De toekomst van Jonathan David ligt waarschijnlijk niet in België. De twintigjarige Canadese aanvaller heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar een topcompetitie en probeert een breuk met KAA Gent te forceren. De Belgische club heeft al meerdere aanbiedingen op zak, maar wil zijn sterspeler niet zomaar laten gaan.

David baarde onlangs opzien door in een interview met L'Equipe uit te halen naar zijn werkgever. De aanvaller begreep niet dat Gent niet wilde meewerken aan een transfer naar Lille. De Belgische club zou dertig miljoen euro verlangen voor David. "Die prijs is volgens mij niet realistisch, zeker niet in deze coronaperiode. Het maakt de onderhandelingen ingewikkeld. Ik heb in ieder geval duidelijk gemaakt dat ik naar Lille wil. Gent heeft tegen mij gezegd dat ze een transfer niet zouden blokkeren. Nu verloopt alles traag, alsof ze wachten op een beter bod. Ik weet niet waar dit vandaan komt", zei het (voormalig) Ajax-doelwit onder meer.

Volgens Gent-voorzitter Ivan De Wit was het interview een georkestreerde actie van de makelaar van David en Lille. "Afgelopen week zijn er geen contacten meer geweest, maar dat ze daardoor een transfer onmogelijk hebben gemaakt, is wel weer een brug te ver. Er liggen al veel gestorvenen in het graf van 'principes", zegt hij tegen De Zondag, geciteerd door Het Laatste Nieuws.

De Witte wil David echter het liefst voor Gent behouden. "Een paar weken geleden klonk nog luid dat hij alleen naar de Bundesliga wil en nu wil hij per se naar Frankrijk... dat is toch heel bizar? Alsof Lille voor Jonathan zo'n geweldige stap voorwaarts zou zijn. Denkt men dan aan de carrière van de speler? De contacten lagen deze week stil, maar er zijn nog andere clubs concreet geïnteresseerd. Met veel betere voorstellen zelfs. Waaronder Leeds. Maar, nogmaals, ik zal er alles aan doen om hem te houden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen