Vitesse houdt Gong in de gaten: "Vooralsnog moet hij uitzieken"

26 juli 2020, 17:00

Vitesse houdt de situatie van Hilary Gong scherp in de gaten. De Arnhemse club maakte zaterdag bekend dat de 21-jarige Nigeriaan het coronavirus onder de leden heeft. "Onze doktoren zijn heel nauw met hem in contact", laat technisch directeur Johannes Spors weten aan Omroep Gelderland.

"Het is natuurlijk vervelend voor hem dat hij positief getest is. Maar wij houden hem nauwgezet in de gaten. Niet te nauw natuurlijk", grapt de Duitser. "Hij is na aankomst meteen geïsoleerd. Dat betekent dat hij geen teamgenoten of anderen heeft kunnen besmetten binnen de club. Dat betekent dat het protocol werkt."

Gong zal zich voorlopig niet op het trainingsveld van Vitesse melden. "Vooralsnog moet hij uitzieken en krijgt hij weer een test. Is die negatief, dan doen we op de club weer verschillende tests", zegt Spors over de aanvaller die door blessureleed nog nauwelijks van waarde is geweest voor Vitesse. "Dat is heel vervelend voor hem. Maar ik geloof in hem en ik weet zeker dat er een moment komt dat hij gaat spelen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen