Fellaini steelt de show bij debuut Larsson in China

26 juli 2020, 13:00

Marouane Fellaini heeft zondag het debuut van Sam Larsson in de Chinese Super League verpest. De Belgische middenvelder scoorde binnen een tijdsbestek van acht minuten een hattrick en bezorgde zijn Shandong Luneng zo de overwinning tegen Dalian Pro. De wedstrijd eindigde in 2-3.

Larsson moest lang wachten op zijn debuut in de Chinese competitie. De Zweedse aanvaller maakte in februari de overstap van Feyenoord naar Dalian Pro en kwam vanwege de coronacrisis zondag pas voor de eerste keer in actie voor zijn nieuwe werkgever. Als basisspeler kon hij zijn team niet aan een goede seizoensstart helpen.

Dalian Pro leidde een kwartier voor tijd nog met 1-0. Toen sloeg Fellaini binnen een paar minuten tijd drie keer toe. De Belg, die in maart positief werd getest op het coronavirus, maakte ieder doelpunt met het hoofd. Dalian Pro deed in blessuretijd via Marcus Danielsson nog wat terug, maar de zege van Shandong Luneng kwam niet meer in gevaar.