Bartomeu bespreekt toekomst Messi, Suárez en Ter Stegen

Bartomeu bespreekt toekomst Messi, Suárez en Ter Stegen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

26 juli 2020 – In een uitgebreid interview met Mundo Deportivo heeft FC Barcelona-voorzitter Josep María Bartomeu de toekomst van enkele van zijn sterren besproken. De clubpresident vreest niet voor een vertrek van Lionel Messi en geeft aan dat het verlengen van het contract van doelman Marc-André ter Stegen zijn prioriteit heeft. Ook gaat hij in op vragen over Neymar en Lautaro Martínez.

Het contract van Messi bij FC Barcelona loopt over een jaar af. De meervoudig Gouden Bal-winnaar en club onderhandelen al enige tijd over een nieuwe verbintenis. Witte rook is er nog niet. Volgens Bartomeu hoeven supporters van de Catalaanse club zich echter geen zorgen te maken. "Messi heeft herhaald gezegd dat hij zijn carrière hier wil beëindigen en ik twijfel er niet aan dat hij zijn contract hier gaat verlengen", aldus Bartomeu.

Bartomeu hoopt ook Ter Stegen langer vast te leggen. De Duitse doelman beschikt over een contract dat over twee jaar afloopt. "Het verlengen van het contract van Ter Stegen heeft voor mij prioriteit. Niet alleen vanwege zijn kwaliteiten als doelman, maar ook vanwege zijn persoonlijkheid en zijn doen en laten. Hij is als keeper nog erg jong en behoort al tot de elite, hij is een van de drie beste keepers ter wereld", vervolgt de preses, die aangeeft dat het contract van Suárez automatisch wordt verlengd als hij volgend seizoen een bepaald aantal wedstrijden speelt. De verbintenis van de Uruguayaan loopt in principe over een jaar af.

Neymar en Martínez
Bartomeu hoopt een aantal spelers langer vast te leggen, maar haalt hij deze zomer ook nieuwe spelers naar Camp Nou? Neymar terughalen wordt een lastig verhaal. Zonder spelers met Paris Saint-Germain te ruilen lukt dat niet, geeft Bartomeu aan. Martínez staat ook nog altijd op het wensenlijstje bij Barça, maar er zit nog geen schot in de zaak. "We hebben met Inter gesproken, maar de gesprekken liggen stil."

Reacties

gerelateerd