Laatste speeldag Premier League: wat staat er nog op het spel?

26 juli 2020, 10:12   Bijgewerkt: 26 juli 2020, 19:09

In de Premier League wordt vandaag de laatste speelronde afgewerkt. Het belooft een spannende speeldag te worden, want veel clubs spelen nog ergens om. Zo wordt een aantal Europese tickets verdeeld en valt voor twee ploegen het doek. Daarnaast is de strijd om de topscorerstitel nog niet gestreden.

Champions League-tickets

Drie clubs, twee Champions League-tickets. Manchester United, Chelsea en Leicester City hopen vandaag een deelnamebewijs voor de koningsklasse van het Europese clubvoetbal te bemachtigen. De ogen zullen om 17.00 uur vooral gericht zijn op de kraker tussen Leicester City en Manchester United.

Leicester City is alleen bij een zege zeker van een eindnotering in de top-vier. Manchester United heeft aan een punt genoeg. Ook Chelsea is bij een gelijkspel zeker van Champions League-voetbal. The Blues nemen het op tegen Wolverhampton Wanderers. De nummer vijf van de Premier League krijgt als schrale troost een Europa League-ticket

Stand

3. Manchester United: 63 punten, doelsaldo +28

4. Chelsea: 63 punten, doelsaldo +13

——————————————————————

5. Leicester City: 62 punten, doelsaldo +28

Europa League-tickets

Ook voor Tottenham Hotspur en Wolverhampton Wanderers is het een spannende dag. Zij mikken op de zesde plaats. Die geeft recht op Europa League-voetbal. Wolverhampton Wanderers speelt het zware uitduel met Chelsea, Tottenham Hotspur gaat op bezoek bij het al uitgespeelde Crystal Palace. De nummer zeven van de Premier League krijgt ook een ticket voor het Europese toernooi als Arsenal de FA Cup niet wint. The Gunners spelen zaterdag de finale tegen Chelsea.

Stand

6. Wolverhampton Wanderers: 59 punten, doelsaldo +13

7. Tottenham Hotspur: 58 punten, doelsaldo +14

Degradatiestrijd

Welke clubs volgen Norwich City naar het Championship? Drie clubs hopen op de laatste speeldag degradatie te ontlopen, maar slechts een zal daarin slagen. Voor Aston Villa, Watford en AFC Bournemouth wordt het billenknijpen. Met een net iets beter doelsaldo dan Watford ligt Aston Villa op pole-position. The Villans spelen de uitwedstrijd tegen West Ham United, Watford gaat op bezoek bij Arsenal en AFC Bournemouth neemt het op Goodison Park op tegen Everton.

17. Aston Villa: 34 punten, doelsaldo -26

——————————————————————

18. Watford: 34 punten, doelsaldo -27

19. AFC Bournemouth: 31 punten, doelsaldo -27

Topscorerstitel

Ten slotte wordt de Golden Boot voor topscorer van de Premier League vandaag vergeven. Grootste kanshebber is Leicester City-spits Jamie Vardy, die met 23 doelpunten de lijst aanvoert. Hij hoopt dat Danny Ings (21 goals), Pierre-Emerick Aubemeyang (20 goals), Mohamed Salah (19 goals) en Raheem Sterling (19 goals) het vandaag niet op de heupen hebben.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen