Vertrek De Boer kwam niet als donderslag bij heldere hemel

26 juli 2020, 09:12   Bijgewerkt: 26 juli 2020, 10:16

Het Amerikaanse avontuur van Frank de Boer kwam vrijdag ten einde. Na het teleurstellend verlopen MLS is Back-toernooi kondigde Atlanta United de breuk met de Nederlandse trainer aan. De beëindiging van de samenwerking kwam voor ESPN-journalist Jon Champion niet uit de lucht vallen. Hij stelt dat De Boer en Atlanta United simpelweg geen goede match waren. 

In zijn eerste seizoen in dienst van Atlanta United eindigde De Boer als tweede in de Eastern Conference. De club strandde vervolgens in de play-offs om de landstitel. Wel won Atlanta dat seizoen de US Open Cup en de Campeones Cup. In het nieuwe seizoen begon de Amerikaanse club met twee overwinningen uit evenzoveel wedstrijden. Door de coronacrisis werd de competitie stopgezet. Na de coronastop ging Atlanta met drie nederlagen roemloos ten onder in het MLS is Back-toernooi.

"De voortekenen waren er al een tijdje dat Frank de Boer ondanks al zijn kwaliteiten niet zo goed bij Atlanta United paste", vertelt Champion aan FOX Sports. "Atlanta is een vrij nieuwe club met een sterke Zuid-Amerikaanse invloed, die geweldig begon in de MLS. Atlanta startte onder voormalig Barcelona-coach Tata Martino, nu de bondscoach van Mexico en met sterspelers als Josef Martinez en Miguel Almiron, die nu in de Premier League bij Newcastle United speelt."

De Boer koos er volgens Champion voor om de lijn van Martino niet door te trekken. "Frank de Boer wilde zijn stempel drukken, maar de cultuur die Martino achterliet was heel sterk. Dat was een constante strijd voor De Boer. Veel spelers zijn door Martino gehaald en hielden van de vrijheid die hij ze gaf. Niet van het keurslijf waar De Boer ze in wilde passen", aldus Champion, die aangeeft dat De Boer niet helemaal vrijwillig is vertrokken. "Je kunt het Frank de Boer vragen, maar ik heb er mensen binnen de club over gesproken. Zij zeggen dat het hun besluit was. Ze waren er al een tijdje mee bezig."

Lees ookWéér voortijdig vertrek De Boer: kan hij dan alleen bij Ajax slagen?

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen