AZ komt doelpunt Dessers niet te boven tegen Genk

25 juli 2020, 15:02   Bijgewerkt: 1 augustus 2020, 17:07

AZ is de voorbereiding begonnen met een nederlaag. Het oefenduel met KRC Genk in het eigen AFAS Stadion eindigde zaterdagmiddag in 0-1. Cyriel Dessers maakte al vroeg in de wedstrijd het enige doelpunt voor de Belgen. Ondanks goede kansen kon AZ daarna een nederlaag niet voorkomen.

Genk oefende midweeks nog tegen FC Utrecht (3-3) en werd daarna opgeschrikt door coronageval in de eigen gelederen. Doelman Maarten Vandevoordt bleek het virus bij zich te dragen. Alle andere spelers en stafleden testten negatief, waardoor Genk zaterdag gewoon kon oefenen in Alkmaar. Net als tegen Utrecht maakte Dessers het eerste doelpunt voor de Belgische club. De Eredivisie-topscorer van afgelopen seizoen benutte een door Ramon Leeuwin veroorzaakte penalty.

AZ, waar de nog niet wedstrijdfitte Myron Boadu, Calvin Stengs en Ron Vlaar ontbraken, kreeg zelf voor rust voldoende kansen op de gelijkmaker. Zakaria Aboukhlal en Dani de Wit lieten deze mogelijkheden onbenut. In de tweede helft speelde een compleet nieuw elftal, dat bestond uit reservespelers. Ondanks dat Genk domineerde, bleef AZ kansen krijgen. Met name Thijs Oosting kreeg een aantal kansrijke pogingen. Meerdere keren stond doelman Danny Vukovic een AZ-doelpunt in de weg en bleek Dessers zodoende na negentig minuten de matchwinner te zijn.

Opstelling AZ

1ste helft: Bizot; Svensson, Leeuwin, T. Koopmeiners, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Clasie; Gudmundsson, Aboukhlal, Idrissi.

2de helft: Verhulst; Sugawara, P. Koopmeiners, Kramer, Ouwejan; Goudmijn, Oosting, Reijnders; Evjen, Druijf, Taabouni.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen