Schmeichel neemt het op voor bekritiseerde collega De Gea

24 juli 2020, 14:48

Kasper Schmeichel springt in de bres voor collega-doelman David De Gea. De Spaanse keeper van Manchester United maakt niet zijn beste periode door en is bij analisten vaak mikpunt van kritiek. Door zijn recente fouten tegen Chelsea in de halve finale van de FA Cup is De Gea nog meer onder vuur komen te liggen.

Schmeichel, doelman van Leicester City, vindt de kritiek te ver gaan. De Deen geeft aan dat de kritiek gegeven wordt door pundits (analisten) die zelf nooit onder de lat hebben gestaan. "Er zijn geen keepers die voor de televisie of kranten analyseren. Daarom vind ik dat de kritiek oneerlijk is. Ze gaan op technische zaken in waarover ze, met alle respect, niet alles weten. Iemand neersabelen zoals bij De Gea gebeurt, is niet fair", laat Schmeichel weten bij BBC Radio 5 Live.

In Engeland wordt veel gespeculeerd over de toekomst van De Gea. De Spanjaard moet volgend seizoen mogelijk de concurrentie aangaan met Dean Henderson, die nu nog wordt verhuurd aan Sheffield United. "Ik hoop oprecht voor Henderson, die een geweldig seizoen heeft gehad, dat hij zich mag blijven ontwikkelen. Hopelijk mag hij nog een jaar, misschien twee, bij Sheffield United blijven. Dan zal hij er klaar voor zijn."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen