Lazio beëindigt slechte reeks en gaat naar CL

23 juli 2020, 23:43

Lazio kan zich opmaken voor een rentree in de Champions League. Na vijf wedstrijden op rij zonder zege werd er donderdagavond in eigen huis gewonnen van Cagliari: 2-1. Alleen mathematisch kan achtervolger AS Roma de stadsgenoot nog achterhalen. Daarnaast liep Ciro Immobile in de strijd om de Italiaanse topscorerstitel een doelpunt uit op Cristiano Ronaldo.

De coronastop deed Lazio geen goed. Toen het virus de competitie stillegde, stond de ploeg van Simone Inzaghi op een puntje van Juventus. Maar na vier nederlagen en één gelijkspel in vijf wedstrijden is Lazio al een tijdlang afgehaakt in de titelrace. De nummer vier van Italië gaat het sterke seizoen wel belonen met een terugkeer in het miljardenbal, waarin het in 2007 voor de laatste keer z'n opwachting maakte.

In de thuiswedstrijd tegen Cagliari maakte Lazio een einde aan de negatieve reeks. Ook het spel van de Romeinen oogde een stuk frisser dan de voorgaande weken. Toch kwam het in de zeer vermakelijke eerste helft wel op achterstand. Lazio werd al vroeg gewaarschuwd. Een geweldige vrije trap van Joao Pedro werd afgekeurd, waarschijnlijk omdat spelers van Cagliari zich te veel bemoeiden met het muurtje van Lazio. Een paar seconden voor het rustsignaal moest doelman Thomas Strakosha alsnog vissen.

Lazio stelde in de tweede helft orde op zaken. Sergej Milinkovic-Savic nam een afvallende bal vol op de slof en liet het leder in de bovenhoek verdwijnen. De uitblinkende keeper Alessio Cragno was volstrekt kansloos. Na een uur bekroonde Immobile het goede optreden van zijn club. De goalgetter werd weggestuurd door Luis Alberto en schoot in de verre hoek raak. Voor Immobile betekende dat zijn 31ste competitietreffer van dit seizoen en heeft hij er één meer gemaakt dan Ronaldo.

In de slotfase moest Lazio wel op het tandvlees naar het eindsignaal, maar Cagliari was niet meer bij machte de moegestreden thuisploeg pijn te doen. De zege brengt Lazio met nog drie duels voor de boeg op elf punten van Roma, waardoor het niet meer mis kan gaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen