Vitesse wil gehuurde flankspeler Openda als spits gebruiken

23 juli 2020, 21:58   Bijgewerkt: 1 augustus 2020, 16:08

Vitesse ziet Loïs Openda komend seizoen als opvolger van Tim Matavz. De huurling speelde bij Club Brugge op de flanken, maar Vitesse gaat hem als spits gebruiken. Extra opmerkelijk: in 53 wedstrijden als prof maakte de twintigjarige Belg met Congolese en Marokkaanse roots slechts vijf doelpunten.

"Bij Brugge heeft hij voornamelijk op de flank gespeeld, maar in de Belgische jeugdelftallen heeft hij veel als spits gespeeld en ook veel goals gemaakt vanuit die positie. We hebben hem gehaald als nieuwe spits en niet als buitenspeler", zegt technisch directeur Johannes Spors tegen De Telegraaf. "Hij is een echte nummer negen met veel potentie en kwaliteit. We hebben ook een nieuwe speelstijl met veel snelheid voorin, waarin Openda goed past. We zijn ervan overtuigd, dat hij in onze manier van spelen veel goals gaat maken. Wij denken met deze spelers een grote stap in de goede richting te hebben gemaakt, maar zullen de markt nauwgezet blijven volgen."

Het lijkt erop dat trainer Thomas Letsch sleutelt aan een systeem met twee aanvallers. "We gaan anders spelen met meer intensiteit, wisselingen en snelheid. Het is dan niet zo belangrijk of we met twee of drie aanvallers gaan spelen. Op dit moment verwacht ik meer dat het een speelwijze met twee aanvallers gaat worden, maar dat kan nog veranderen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen