Cruijff en Ecuador gaan na half jaar alweer uit elkaar

23 juli 2020, 16:46   Bijgewerkt: 23 juli 2020, 19:50

Jordi Cruijff is vertrokken als bondscoach van Ecuador. De nationale bond meldt dat de zoon van Johan Cruijff zijn ontslag heeft ingediend. Cruijff, in januari aangesteld, stond nooit een interland of training aan het roer van Ecuador. Hij had als opdracht het Zuid-Amerikaanse land naar het WK van 2022 te leiden. De afgelopen maanden ontstonden er scheuren in het kortstondige huwelijk.

In Ecuador werd Cruijff verweten dat hij te veel afwezig was en zich met andere zaken bezig hield. Ook speelden er volgens Ecuadoriaanse media andere zaken. Vorige week zou Cruijff op het vliegtuig naar Ecuador stappen, maar zegde hij af en vroeg om bedenktijd. Dat heeft uiteindelijk geleid tot zijn vertrek. 'Ik geloof dat dit het juiste moment is om te vertrekken. Volgens mij is dit de beste oplossing voor iedereen', aldus Cruijff in een statement.

Lees meer: 'Breuk tussen Cruijff en Ecuador hangt in de lucht'

Vanwege het coronavirus kon Cruijf nooit een training of wedstrijd leiden. Ecuador gebruikt de komende periode om een geschikte opvolger te vinden. De bond benadrukt dat het aan kandidaat moet zijn die continuïteit kan bieden. Over drie maanden begint voor La Tri de WK-kwalificatiecyclus. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen