Birmingham laat rugnummer Bellingham (17) met pensioen gaan

23 juli 2020, 16:28

De pas zeventienjarige Jude Bellingham is op bijzondere wijze geëerd door Birmingham City. Nooit meer wordt zijn rugnummer 22 vergeven aan een andere speler. Bellingham werd vorige week voor 25 miljoen euro verkocht aan Borussia Dortmund, maar speelde slechts 44 keer voor de Engelse Championship-club. Gisteren (woensdag) speelde hij zijn laatste duel voor Birmingham.

'In korte tijd is Jude een icoon geworden. Hij laat zien wat je met talent en hard werken kan bereiken', schrijft het trotse Birmingham. 'Zijn houding buiten het veld heeft van hem ook een rolmodel gemaakt. Het shirt met rugnummer 22 is synoniem geworden voor de opkomst van Jude. Daarom heeft de club besloten dit rugnummer met pensioen te laten gaan.'

Bellingham speelde gisteren tegen het Derby County van Phillip Cocu zijn laatste wedstrijd voor The Blues. De duurste zeventienjarige ter wereld kwam tot 44 optredens voor Birmingham, waarin hij vier keer scoorde en drie doelpunten voorbereidde. Birmingham sloot het seizoen af als twintigste op de ranglijst. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen