Bijleveld wil doorbreken bij Heracles: "Het is tijd om op te staan"

1 augustus 2020, 15:50

De tijd van aanpassen is voorbij voor Teun Bijleveld, die komend seizoen een belangrijke schakel wil worden bij Heracles Almelo. Dat lukte de oud-speler van Ajax en AZ vorig seizoen nog niet echt, ondanks dat hij vijftien Eredivisie-duels speelde. Komend jaar wil de 22-jarige echt gaan presteren.

Kansen op een basisplaats zijn er omdat Mohammed Osman en Alexander Merkel zijn vertrokken. "Het is een belangrijk seizoen voor mij. Ik heb me een jaartje kunnen aanpassen en kunnen aanvoelen hoe het hier is. Dan wordt er nu wel van mij verwacht dat ik het ga laten zien", weet Bijleveld. "Het is tijd om op te staan. Ik ben nu een jaar bij de club, dan is zo'n eerste training natuurlijk iets anders. Dan help je wat andere jongens een beetje", zegt hij tegen RTV Oost.

Bijleveld beleefde afgelopen seizoen zijn eerste jaar in de Eredivisie. "Het was even wennen, maar ik heb veel geleerd", zegt de spelmaker. "Bij Ajax en AZ heb je vaak de bal, hier iets minder dan dat je gewend bent. Vooral op verdedigend vlak moest ik stappen maken en die heb ik gemaakt. Ik hoop dat ik het dit jaar mag laten zien, maar het is niet vanzelfsprekend dat ik ga spelen. Ik wil me in de basis knokken en laten zien wat ik kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen