Botteghin blijft toch in De Kuip: "Gevoel dat het nog niet klaar is"

23 juli 2020, 10:36   Bijgewerkt: 1 augustus 2020, 15:40

Hij leek op weg naar de uitgang, maar Eric Botteghin heeft toch besloten om langer bij Feyenoord te blijven. De Braziliaan tekende woensdag een nieuw contract in Rotterdam en gaat zijn zesde seizoen in bij de club. Hij denkt dat er nog meer in het vat zit.

De 32-jarige Braziliaan dacht lange tijd na over zijn toekomst en kwam tot de conclusie dat hij liever bij Feyenoord blijft. "Het heeft lang geduurd, maar ik had geen haast en ben altijd met Feyenoord in gesprek gebleven", zegt Botteghin tegen De Telegraaf. "Het gevoel was altijd goed, want we hebben vorig seizoen een geweldige reeks neergezet. Het team is bijna intact gebleven, er zijn een paar jongens bijgekomen en dat geeft het gevoel dat we komend seizoen succes kunnen gaan boeken."

Er moet komend seizoen succes geboekt worden, vindt de routinier. "Als je bij de seizoenstart al een bijna complete selectie hebt, dan geeft dat een voorsprong. Dat is heel anders dan vorig seizoen, toen veel jongens nog fit moesten worden en we in de eerste maanden zoveel punten verspeelden. Bovendien was dit voor mij niet de manier om de club te verlaten, na vijf mooie jaren, met heel veel prijzen (vijf, red.). Ik heb hier zoveel hoogtepunten gekend. Eindigen zonder wedstrijd, met een afgebroken competitie, dat wilde ik niet. Ook omdat ik het gevoel heb dat het hier nog niet klaar is."

Wat voor Botteghin een grote rol speelde, was de aanwezigheid van Dick Advocaat. Die gaf op zijn beurt ook al aan dat hij wilde dat de verdediger bleef. Het is mooi dat de trainer is gebleven, dat is echt belangrijk voor mij geweest", zegt Botteghin. "Op de club heb ik een gesprek met de trainer gehad en hij heeft me ook gebeld. Dat geeft het gevoel dat je belangrijk bent voor het team en heeft natuurlijk geholpen in mijn beslissing nog een jaar te blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen