De Ligt kan kampioen worden: "Juve was de beste keuze"

23 juli 2020, 08:16

Matthijs de Ligt kan donderdagavond kampioen worden met Juventus, als er gewonnen wordt van Udinese. Het zou de tweede titel op rij betekenen voor de verdediger die vorig seizoen nog kampioen werd met Ajax. Bryan Roy, die in de Serie A bij Foggia speelde, vindt dat de Nederlander het uitstekend doet.

De voormalig Ajax-aanvaller is lovend over wat De Ligt na een moeizame start heeft laten zien. "Juventus is de beste keuze die Matthijs kon maken. Dat heb ik vanaf het begin gezegd: in Italië leert hij echt verdedigen. De beste trainers ter wereld als het om verdedigen gaat, zitten in Italië. Daar hebben ze nog echt linietrainingen, waarbij ze met vier verdedigers leren als eenheid te verdedigen. Algoritmisch verdedigen noemen ze dat", legt hij uit aan De Telegraaf.

Roy zag dat De Ligt aanvankelijk nog een moeilijke start beleefde. "Ik vind dat we ontzettend trots op Matthijs kunnen zijn. Het is waanzinnig knap wat hij heeft laten zien. Vergis je niet. Het is nog maar een jongen van twintig jaar, die naar een ander land is gegaan, waar het heel lastig is. Juventus traint ongelofelijk hard, er wordt spijkerhard gespeeld in de Serie A en dan de velden in Italië. Die zijn vaak écht zwaar. In de winter als het regent, zijn die velden zo zompig. Om als jongen van twintig in die zware omstandigheden zo te acclimatiseren en presteren is buitengewoon."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen