Chelsea ondanks drie goals op Anfield niet zeker van CL-voetbal

22 juli 2020, 23:15

Het is Chelsea woensdagavond nog niet gelukt om een Champions League-ticket te grijpen. De Londense club had minstens een remise nodig om zeker te zijn van een notering in de top-vier, maar ging ondanks een knappe comeback met 5-3 onderuit tegen de Engelse kampioen. Chelsea kan zondag alsnog een een deelnamebewijs voor de Champions League veiligstellen.

In tegenstelling tot Chelsea stond er voor Liverpool woensdagavond weinig op het spel. Wel wisten de manschappen van Jürgen Klopp dat zij na de wedstrijd de kampioensbeker in ontvangst zouden nemen. Om het feestje compleet te maken, lieten The Reds het derhalve niet lopen tegen Chelsea. Na een weinig verheffende openingsfase opende Naby Keïta op sublieme wijze de score. Van een meter of twintig knalde de middenvelder de bal via de onderkant van de lat tegen de touwen.

Een tweede wereldgoal liet niet lang op zich wachten. Met een sublieme vrije trap zette Trent Alexander-Arnold de 2-0 op het scorebord. Toen niet veel later Georginio Wijnaldum uit een corner de 3-0 maakte, leek de wedstrijd gespeeld. Voor rust deed Olivier Giroud echter nog wat terug, waardoor de tweede helft spannender werd dan menigeen had verwacht.

Het werd eerst nog 4-1 in Liverpool. Tien minuten na rust maakte Roberto Firmino zijn langverwachte doelpunt op Anfield. Hij scoorde dit seizoen op eigen terrein nog niet in de Premier League. Kort na de goal van de Braziliaan kwam Chelsea via Tammy Abraham terug tot 4-2. Een prachtige actie van Christian Pulisic ging voorafgaand aan de goal. De Amerikaan was tien minuten later verantwoordelijk voor de aansluitingstreffer.

De 4-3 maakte het even spannend op Anfield, maar zes minuten voor tijd besliste invaller Alex Oxlade-Chamberlain de wedstrijd door uit een vlijmscherpe counter de 5-3 te maken. Virgil van Dijk had in blessuretijd zelfs de 6-3 kunnen scoren, maar mist van dichtbij. Liverpool kan zondag het kampioensjaar met 99 punten eindigen door Newcastle United te verslaan. Chelsea strijdt op de laatste speeldag met nummers drie en vijf Manchester United en Leicester City om twee Champions League-tickets. The Blues hebben genoeg aan een punt tegen Wolverhampton Wanderers.