WBA promoveert naar PL, deelnemers play-offs bekend

22 juli 2020, 22:33   Bijgewerkt: 22 juli 2020, 22:45

Op de laatste speeldag van het Championship-seizoen heeft West Bromwich Albion zich verzekerd van de tweede plaats en het bijbehorende ticket naar de Premier League. Door de onverwachte nederlaag van Brentford tegen Barnsley (1-2) had WBA aan een 2-2 gelijkspel tegen Queens Park Rangers genoeg om het seizoen op de tweede plek af te sluiten. Brentford gaat samen met Fulham, Cardiff City en Swansea City de play-offs in. Ook de drie degradanten zijn bekend.

Strijd om tweede plaats

Drie teams streden op de laatste speeldag om de tweede plaats: West Bromwich Albion, Brentford en Fulham. Eigenlijk kon West Brom zich geen puntenverlies veroorloven, daar de concurrentie The Hawthorns in de nek hijgden. Toch speelde WBA op eigen terrein gelijk tegen QPR (2-2). Het slippertje kwam West Brom niet duur te staan, want zowel Brentford als Fulham liet ook punten liggen. Brentford verloor met 1-2 van Barnsley, Fulham speelde 1-1 tegen Wigan Athletic. Daardoor is West Bromwich Albion volgend seizoen weer actief in de Premier League. Kampioen Leeds United veroverde eerder al een promotieticket.

Strijd om zesde plaats

De strijd om de zesde plaats, die recht geeft op deelname aan de play-offs om promotie, mondde uit in een zinderende apotheose. Nottingham Forest en Cardiff City hadden als nummers vijf en zes van het Championship voorafgaand aan de laatste speeldag de beste papieren. Cardiff City won met 3-0 van Hull City en kwam zodoende niet in de problemen.

Nottingham Forest balanceerde daarentegen op een dun koordje en viel er uiteindelijk af. Forest verloor met 1-3 van Stoke City, terwijl nummer zeven Swansea City met 1-4 won bij Reading. De Welshe club maakte in blessuretijd de laatste goal en klom zo, op doelsaldo, ten koste van Nottingham Forest naar de zesde plaats. Samen met Brentford, Fulham, Cardiff City gaat Swansea play-offs spelen om een promotieticket.

Degradatiestrijd

Onderin viel het doek voor Hull City, Charlton Athletic en Wigan Athletic. Laatstgenoemde club staat dertiende, maar zakt door een puntenstraf naar plek 22.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen