Ruiz hoorde niets van Twente: "Ik was graag teruggekomen"

22 juli 2020, 19:40   Bijgewerkt: 31 juli 2020, 22:08

Bryan Ruiz maakt op korte termijn bekend waar hij zijn loopbaan voortzet. De transfervrije speler liet onlangs zijn contract bij Santos ontbinden en had wel oren naar een terugkeer naar FC Twente, maar hoorde (nog) niets van de club uit Enschede. "Ik had ergens wel een telefoontje verwacht. Ik was graag teruggekomen", vertelt hij in een interview met Tubantia.

Ruiz bevindt zich op dit moment nog in Brazilië. "Maar ik sta op het punt om terug te keren naar huis, naar Costa Rica. Dan ga ik snel beslissen naar welke club ik komend seizoen ga. Ik heb twee serieuze aanbiedingen", aldus de Costa Ricaan, die aangeeft dat geen van die aanbiedingen van FC Twente is. "Nee, helaas niet. Het had FC Twente kunnen worden, ik was heel graag teruggegaan en had nog graag een seizoen in De Veste willen spelen. Maar als ze niet bellen, zit er niets anders op dan verder te kijken. Zo werkt het in voetbal", zegt de linkspoot, die tussen 2009 en 2011 voor FC Twente speelde.

Wat als FC Twente toch nog belt? "Dan moet het snel gebeuren, omdat ik nu echt andere opties heb. Ik droom er nog altijd van. Maar als ze me niet willen, moet ik verder kijken. En ik ga snel beslissen over mijn toekomst, deze week nog. Ik wil aan de slag", zegt Ruiz, die niet meteen zou toehappen als Twente hem alsnog wil inlijven. "Dat ligt natuurlijk ook aan de aanbieding. Ik weet dat door de coronacrisis de bedragen anders liggen in het voetbal. Ik vraag ook niet veel, maar het moet wel een fair bedrag zijn."

Een telefoontje van zijn oude club had Ruiz wel verwacht. "Maar het is niet persoonlijk, dat weet ik zeker. Ik hou van FC Twente en van Enschede en ik weet dat het wederzijds is. Het werkt in het voetbal nou eenmaal zo, het loopt niet altijd zoals je hoopt. Op dit moment is het waarschijnlijk niet de beste optie voor de club om mij op te halen. Dat is vooral heel jammer voor mij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen