Zware competitiestart Sparta: "We moeten ze toch spelen"

Zware competitiestart Sparta: "We moeten ze toch spelen"

22 juli 2020 – Sparta Rotterdam wacht een zware start van het nieuwe seizoen. De Rotterdamse club treft in de eerste vijf speelrondes Ajax, Vitesse, PEC Zwolle, AZ en Feyenoord. Henk Fraser, trainer van Sparta, reageert nuchter op het woensdag bekendgemaakte competitieschema.

"Je probeert er je voordelen uit te halen, maar dat het zwaar is, is duidelijk", aldus Fraser bij RTV Rijnmond. "Volgens mij hebben wij in de eerste zes wedstrijden weer vier ploegen uit de top. So be it. We moeten ze toch spelen en ik heb zoiets: dan maar liever in het begin."

Sparta opent het seizoen met een thuiswedstrijd tegen Ajax. Vorig seizoen gingen de Rotterdammers in de eerste speelronde op bezoek bij Feyenoord (2-2). "Je kunt er allerlei theorieën op los laten. Zij zullen in het begin niet zo goed zijn als dat ze misschien halverwege zijn", ziet Fraser een mogelijk voordeel van de zware start. Hij kan niet veel met het scenario dat Sparta het seizoen mogelijk met weinig punten begint. "Het seizoen is lang. Ik weet ook dat er zat mensen in paniek kunnen raken. Daar heb ik geen invloed op. Dit is de indeling en wij moeten zorgen dat we er klaar voor zijn."

Lees ookConcept programma Eredivisie tot februari, ook nieuw tijdstip

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021