Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Cabral: "Ziyech en ik hebben FC Twente op slot gezet"

Cabral: "Ziyech en ik hebben FC Twente op slot gezet"

Zet in op een voetbalwedstrijd en krijg tot €50,00 welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

22 juli 2020 – Jerson Cabral (op archiefbeeld) zag bij FC Twente zijn status van moeilijke jongen ontstaan. Nadat René Hake Alfred Schreuder verving, kon de nu 29-jarige aanvaller Enschede toch nog met opgeheven hoofd verlaten. "Hake respecteer ik tot mijn graf", aldus Cabral.

Acht jaar geleden verruilde Cabral Feyenoord voor FC Twente, waar hij vier seizoenen onder contract stond. In die periode werd de huidige speler van het Cypriotische Pafos FC verhuurd aan ADO Den Haag en later Willem II. "Na mijn eerste jaar kreeg de club financiële problemen, en ik was een van de grootverdieners. Ze wilden me koste wat het kost weg hebben. Ze behandelden me op een manier zoals je niet met mensen omgaat. Ze hebben dat heel vies gedaan", vertelt Cabral in een interview met VICE. "De mooiste voorbeelden waren in mijn laatste seizoen bij FC Twente. Nadat ik twee keer werd verhuurd, heb ik daar wel gekke dingen gezien."

In de voorbereiding op wat zijn laatste seizoen voor Twente werd, merkte Cabral dat het de goede kant op ging. "Alfred Schreuder gaf zelfs aan dat als ik zo door zou gaan, hij geen reden zag om me niet te laten spelen. Ik begon de serieuze oefenwedstrijden ook te spelen. Een dag voordat de competitie begon kwam Schreuder naar me toe met een beetje een ongemakkelijke houding: 'Ik moet nu weg, maar je zit morgen niet bij de selectie.' De manier hoe hij dat communiceerde kon ik niet hebben. De jongens moesten me echt tegenhouden. Een tijdje later zat ik zelfs wissel op de training, bij partijtjes van elf tegen elf. Toen wist ik het zeker: jullie willen me echt tot op het bot vernederen."

Dat seizoen kwam de Rotterdammer toch nog tot 24 optredens, zes doelpunten en vijf assists. "Schreuder werd vervangen door zijn assistent, René Hake. Toen kwam mijn kans. Na de winterstop is de rest geschiedenis. Hakim Ziyech en ik hebben FC Twente op slot gezet. Nadat ze me twee jaar hadden geprobeerd weg te pesten, was dat wel lekker. Mensen die me eerst niet aankeken, kwamen me nu omhelzen. Ik vind FC Twente nog steeds een superclub, maar het is niet netjes hoe bepaalde mensen daar met mij zijn omgegaan. Hake respecteer ik tot mijn graf. Het is een man van zijn woord en hij heeft me de kans gegeven om door de voordeur weg te gaan. Dat was alles wat ik wilde." Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

SCOOR EEN FREE BET TOT €50! Meld je aan

Reacties

gerelateerd