Supporters zeer teleurgesteld over nieuw tijdstip Eredivisie

22 juli 2020, 09:33

Supporterscollectief Nederland reageert zeer teleurgesteld op de zaterdagmiddag als nieuw tijdstip in de Eredivisie. Over het uitgesmeerde programma van de Eerste Divisie heersen dubbele gevoelens. De KNVB maakte woensdagochtend het concept programma voor beide competities bekend.

Komend seizoen heeft de Eredivisie zaterdagmiddag 16.30 uur als nieuw tijdstip. Iedere club speelt minimaal één keer thuis op dit moment. Volgens het Supporterscollectief is er geen goed onderzoek gedaan naar de animo voor deze aftraptijd. Wel gaf een ruime meerderheid van de clubs akkoord. "Het is ongepast dat clubs dit geheel nieuwe tijdstip hebben doorgevoerd, in veel gevallen zonder overleg met hun achterban", aldus Matthijs Keuning, voorzitter van Supporterscollectief Nederland. "Supporters nemen een seizoenkaart in de veronderstelling op zaterdagavond of zondagmiddag naar het stadion te gaan, maar missen nu mogelijk al één wedstrijd omdat ze op zaterdagmiddag werken of zelf sporten. Clubs hebben veel van supporters gevraagd door eerst af te zien van compensatie van een afgebroken seizoen en vervolgens een onvoorwaardelijke seizoenkaart te nemen voor komend seizoen. Hiermee tonen de clubs niet bepaald hun waardering."

Lees meer: Concept programma Eredivisie tot februari

Eerste Divisie

De KNVB heeft de wedstrijden in eerste periode van de Eerste Divisie flink uitgesmeerd over verschillende dagen en tijdstippen. Soms wordt er gevoetbald van vrijdag tot en met dinsdag. Dit omdat alle wedstrijden in de eerste periode live op televisie komen. 'Supporterscollectief Nederland heeft begrip voor de spreiding, omdat het supporters de kans biedt de hele wedstrijd te zien in plaats van enkele flarden in het reguliere schakelprogramma op vrijdagavond. Ook kan het goed zijn voor de zichtbaarheid van de Eerste Divisie. Aan de andere kant zijn de tijdstippen zeer onwenselijk voor de supporters die wél naar het stadion kunnen en hierdoor misschien alsnog afhaken.'

Eind augustus volgt er een besluit over de tweede periode. Zodra alle supporters weer naar het stadion kunnen, keren de meeste wedstrijden van de Eerste Divisie terug naar de traditionele vrijdagavond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen