Soap ten einde: Pioli blijft bij Milan, streep door Rangnick

22 juli 2020, 00:09   Bijgewerkt: 22 juli 2020, 09:17

Een opmerkelijke wending in de soap rond AC Milan. Bij de club was Ralf Rangnick lange tijd in beeld om de nieuwe technische man te worden. De Duitser van Red Bull Salzburg moest bij Milan de nieuwe trainer en technisch directeur worden, maar blijft in Oostenrijk. Milan heeft ervoor gekozen om hem af te zeggen en door te gaan met de huidige coach Stefano Pioli.

De huidige trainer is met Milan aan een geweldige opmars bezig. Hij werd in oktober aangesteld als opvolger van de ontslagen Marco Giampaolo en werd aanvankelijk gezien als een soort tussenpaus. Hij tekende een contract tot het einde van het seizoen en zou worden opgevolgd door Rangnick, maar dat gaat niet door. Pioli doet het zo goed met Milan, dat dinsdag weer won en vijfde staat, dat de club met hem doorgaat. Hij heeft bijgetekend tot 2022. Dat heeft de club bevestigd na de winstpartij tegen Sassuolo.

De verwachting is dat Zlatan Ibrahimovic nu ook langer bij Milan blijft. Hij was tegen de komst van Rangnick en is naar verluidt blij dat Pioli in de modestad blijft. De coach is tevreden met zijn langere aanstelling. "Ik ben blij en trots", zegt hij. "We staan aan het begin van een buitengewoon pad. Als we zo doorgaan, wordt het beter en beter."

Sportief directeur Paolo Maldini heeft bewondering voor Pioli. "Hij kwam binnen in een moeilijke periode", reageert de voormalig verdediger. "We hebben het bewijs gekregen dat kwaliteit en professionaliteit altijd loont. Stefano is de juiste man om deze club te leiden."

Lees ook: Opgeleefd AC Milan wint weer dankzij goals Ibrahimovic

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen