Opgeleefd AC Milan wint weer dankzij goals Ibrahimovic

21 juli 2020, 23:46

Oude tijden beginnen te herleven bij AC Milan, dat dinsdag wederom de drie punten heeft gepakt in de Serie A. De formatie van Stefano Pioli rekende ook af met het prima spelende Sassuolo: 1-2. Beide goals van Milan kwamen op naam van Zlatan Ibrahimovic.

De Zweed opende de score door in de negentiende minuut raak te koppen. Door een rake penalty van Francesco Caputo kwam Sassuolo in de 42ste minuut weer langszij, maar Milan beet snel van zich af. Drie minuten later was Ibrahimovic weer trefzeker waardoor Milan bij rust aan de leiding ging. De spits was het eindstation van een snelle counter en bleef uiterst koel, door eerst de keeper te passeren en het karwei daarna af te maken. De 37-jarige spits scoorde voor het eerst sinds 2012 twee keer in de Serie A.

Dat was een nieuwe tik voor Sassuolo, dat voor de thee nog een domper te verwerken kreeg. Mehdi Bourabia kwam keihard inglijden op Ante Rebic en kreeg terecht zijn tweede gele kaart. Dat hielp Sassuolo uiteraard niet in de tweede helft, waarin het de thuisploeg niet meer lukte om te scoren. Milan heeft nu vijf van de laatste zes duels gewonnen en staat vijfde. Het heeft een punt meer en een duel meer dan AS Roma.