Vitesse is los en presenteert drie versterkingen op een dag

Vitesse is los en presenteert drie versterkingen op een dag

21 juli 2020 – Voor vandaag had Vitesse nog niet één toegeslagen op de transfermarkt, maar dinsdag is het helemaal losgegaan. Technisch directeur Johannes Spors legde eerder vandaag al Maximilian Wittek vast en heeft vanavond nog twee transfers aangekondigd. Het gaat om Jacob Rasmussen en Loïs Openda.

Rasmussen is een Deense centrale verdediger die wordt gehuurd van Fiorentina. Het is een opmerkelijke constructie, aangezien er een optie is op een extra jaar. De 23-jarige verdediger begon zijn loopbaan bij Odense BK en speelde vervolgens voor Sankt Pauli en Rosenborg. Daarna droeg hij ook nog de tenues van Empoli, Fiorentina en Erzgebirge Aue in Duitsland. "We denken dat Jacob goed in onze speelstijl past", legt Spors uit. "Fysiek in de duels, maar ook met spelinzicht en opbouwende kwaliteiten. Ook neemt Jacob al de nodige internationale ervaring met zich mee. Daarnaast zijn goede linksbenige centrale verdedigers schaars. Met zijn komst vergroten we onze mogelijkheden in de verdediging."

Ook Openda wordt gehuurd
Net als bij Rasmussen is er ook bij Loïs Openda sprake van huur. De Belgische spits komt over van Club Brugge. De twintigjarige Belgisch jeugdinternational heeft al vijftig officiële wedstrijden gespeeld voor Brugge. "Het was duidelijk dat we op zoek waren naar aanvallende impulsen. Loïs is een pijlsnelle aanvaller, die goed de ruimtes weet te benutten. Loïs staat te boek als een veelbelovend talent, die zelfs al Champions League-ervaring in de benen heeft. We hopen dat hij zijn ontwikkeling door blijft zetten. Dan gaan we veel plezier aan hem beleven", denkt Spors.

gerelateerd