Geen schokeffect bij Watford: wederom pak slaag van Man City

21 juli 2020, 20:59

Met het zeer opmerkelijke ontslag van trainer Nigel Pearson wilde Watford een schokeffect teweeg brengen, maar dat is niet geslaagd. Dinsdag was de ploeg namelijk zoals gewoonlijk absoluut niet goed genoeg om het Manchester City lastig te maken. Het team van Pep Guardiola won simpel met 0-4 en schudde het vervelende gevoel van de FA Cup-uitschakeling van zich af.

Afgelopen zondag nam Watford afscheid van Pearson en dat betekende alweer het derde ontslag in dit seizoen. Slecht deed die manager het niet eens, door met de ploeg 25 punten te pakken in 20 duels. Er kwam zodoende veel kritiek op de club na het ontslag. Zeker ook omdat er nog maar twee duels, met Manchester City en Arsenal, te spelen zijn. De eerste van die twee duels is door de degradatiekandidaat dinsdag kansloos verloren.

City verloor in het weekend van Arsenal in de halve finale van de FA Cup. Ondanks dat er voor de ploeg in de competitie niets meer op het spel staat, wilde de nummer twee dinsdag graag wat laten zien. Dat ging prima tegen het povere Watford, al duurde het even tot de eerste goal viel. Dat gebeurde na een halfuur. Raheem Sterling dribbelde het strafschopgebied in en pegelde keihard raak. De Engelsman maakte er negen minuten later ook 0-2 van door een penalty te benutten in de rebound. Ben Foster keerde zijn inzet, maar kon vervolgens niet redden op de herkansing. De buitenspeler maakte zijn negentiende goal van het seizoen.

Na de pauze deed Man City het iets rustiger aan, maar scoorde het toch nog twee keer. Phil Foden tikte van dichtbij de 3-0 binnen en Aymeric Laporte bepaalde de eindstand op 0-4. Dat gebeurde in de 66ste minuut op aangeven van Kevin De Bruyne die zijn negentiende assist aantekende. Een nieuwe dreun dus voor Watford, dat vanavond weggespeeld werd en nergens aanspraak op maakte. Ook onder interim-trainer Hayden Mullins had Watford niets te melden.

Het is de derde keer op rij dat Watford met grote cijfers verliest van Manchester City. Eerder dit seizoen werd het 8-0 voor de topploeg, terwijl de FA Cup-finale vorig seizoen in 6-0 eindigde. Watford heeft nog altijd drie punten meer dan Aston Villa en Bournemouth, waardoor het in de laatste speelronde do or die gaat worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen