Corona treft ADO Den Haag: speler en medewerker testen positief

21 juli 2020, 14:22   Bijgewerkt: 21 juli 2020, 14:45

ADO Den Haag is intern geraakt door het coronavirus. De club meldt dat één speler en één medewerker een positieve test hebben afgelegd. Beiden vertoonden geen symtomen en klachten. Om wie het gaat, is niet bekendgemaakt. ADO begon gisteren (maandag) juist aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

'De speler en de medewerker zijn per direct in thuisquarantaine gegaan. In lijn met de protocollen wordt de situatie van de desbetreffende personen continu gemonitord', meldt ADO via de officiële kanalen. 'ADO Den Haag houdt zich strikt aan de voorwaarden, waaronder het testprotocol, en blijft er alles aan doen om alle richtlijnen na te leven en het stadion en de trainingsaccommodaties zo veilig mogelijk te houden.'

ADO speelt over tien dagen, op 31 juli, een oefenwedstrijd in Maastricht tegen MVV. Onduidelijk is of dat duel door kan gaan. De KNVB laat aan Omroep West weten dat de clubs dit samen met de GGD en de lokale autoriteiten moeten afstemmen.

Het nieuws vanuit Den Haag komt tegelijkertijd met de wekelijkse update van het RIVM, waaruit blijkt dat het virus zich weer meer verspreidt in Nederland. Afgelopen week zijn er 987 positieve testen gemeld, wat bijna twee keer zoveel is als de week ervoor. Ook het reproductiegetal ligt weer boven 1. Dit laat zien hoe snel een virus zich verspreidt. Met het huidige reproductiegetal van 1,29 besmetten 100 mensen samen weer 129 andere mensen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen