Verweer Depor krijgt bijval van clubs en La Liga-baas

Verweer Depor krijgt bijval van clubs en La Liga-baas

21 juli 2020 – De perikelen rondom Deportivo La Coruna krijgen een staartje. De Spaanse club degradeerde door zelf niet te spelen als gevolg van coronabesmettingen bij tegenstander Fuenlabrada. Depor legt zich daar niet bij neer en krijgt ook bijval van andere clubs en La Liga-baas Javier Tebas. Fuenlabrada loopt zelfs het risico niet mee te mogen doen aan play-offs om promotie.

Concurrenten Albacente en Lugo kwamen gisteren wel gewoon in actie en beide clubs wonnen hun duel, waardoor het doek is gevallen voor Deportivo. De gang van zaken is voor Deportivo reden om juridische stappen te ondernemen. De landskampioen van 2000 spreekt van competitievervalsing. Depor vindt dat de concurrentie een oneerlijk voordeel had. Normaliter worden de laatste twee speelrondes gelijktijdig afgewerkt. "Ik beschouw ons als niet gedegradeerd", aldus voorzitter Fernando Vidal.

Lees ook: Makaay: "Dit gaat er gigantisch in hakken bij Deportivo"

Play-offs om promotie
Elche en Rayo Vallecano voelen zich ook gedupeerd en komen eveneens in verweer. De twee clubs streden op de laatste speeldag met Fuenlabrada om een plekje in de play-offs voor promotie. Met de wetenschap van gisteravond weet Fuenlabrada dat een overwinning in het inhaalduel met Deportivo nodig is om de play-offs te bereiken. Fuenlabrada heeft daarbij het enorme voordeel dat Deportivo in de huidige situatie nergens meer voor speelt.

Echter moet Fuenlabrada vrezen dat het de toegang tot de play-offs ontzegd wordt. La Liga-baas Tebas sprak schande van de nalatigheid. "Het is onmogelijk om naar een wedstrijd te komen met vijf of meer coronagevallen. Als dat zo is, is er niet voldaan aan de protocollen voor gezondheid en hygiëne", zei Tebas tegen Movistar.

gerelateerd