'Ook Feyenoord pikt graantje mee van toptransfer Aké naar City'

21 juli 2020, 07:42   Bijgewerkt: 31 juli 2020, 22:10

Steeds meer signalen wijzen naar een transfer van Nathan Aké naar Manchester City. Ook het Algemeen Dagblad meldt dat de Engelse topclub zich gisteren (maandag) heeft gemeld voor de 25-jarige verdediger van Bournemouth. Wanneer de dertienvoudig Oranje-international de stap maakt, pikt ook zijn oude club Feyenoord een graantje mee.

De transfersom ligt rond de 38 miljoen euro. Als Bournemouth degradeert, kan de prijs mogelijk dalen. Met nog een wedstrijd voor de boeg, is de kans groot dat The Cherries het hoofd niet boven water weten te houden. Bournemouth staat voorlaatste in de Premier League. Zodra het seizoen ten einde is, wil City met een concreet bod komen.

Een transfer van Aké levert ook Feyenoord geld op. De Rotterdammers maken aanspraak op de per 1 juli ingevoerde solidariteisbijdrage van 1,25 procent van de totale transfersom, zo weet RTV Rijnmond. Het komt neer op ongeveer 480.000 euro. Voordat Aké op zestienjarige leeftijd naar Chelsea vertrok, speelde hij vier seizoenen in de jeugdopleiding van Feyenoord. Ook ADO kan een bedrag tegemoet zien. Tot zijn twaalfde kwam hij uit voor de Hagenaars, die recht hebben op 0,25 procent (96.750 euro).

De betreffende solidariteitsregel gold tot deze maand alleen voor transfers naar het buitenland. De FIFA heeft deze nu ook ingevoerd voor binnenlandse transfers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen