Wormuth laakt voetballerij: "Niets veranderd door de coronacrisis"

20 juli 2020, 22:38

Frank Wormuth denkt niet dat spelers sinds de coronacrisis anders zijn gaan denken over transfers. Volgens de trainer van Heracles Almelo gaan voetballers over het algemeen nog altijd voor het grote geld, op enkele uitzonderingen na.

Zoals aanwinst Noah Fadiga, die gisteren werd aangetrokken. Hij is na Delano Burgzorg en Rai Vloet de derde aankoop van de club uit Almelo. De spits Sinan Bakis (26) moet de vervanger van Cyriel Dessers worden, maar daar kan Wormuth bij TC Tubantia niets over zeggen.

Wel doet hij zijn verhaal over de houding en handelswijze van voetballers en hun deligatie. "Er is niets veranderd door de coronacrisis. Spelers willen nog altijd veel geld en haken net zo makkelijk twee dagen voor een medische keuring af, omdat ze elders meer kunnen verdienen. Ik had ergens wel verwacht dat het anders zou worden, maar dat is dus niet zo."

Geld moet volgens de Duitser niet de drijfveer zijn. Dat kan immers altijd nog, meent hij. "Het mooiste zou zijn als spelers tot hun 25ste kijken naar hun opleiding en daarna pas voor het geld gaan. Je ziet nu te vaak dat jonge jongens op de bank terechtkomen en in het tweede moeten spelen. Dan heb je dus wel een dik salaris, maar leer je amper iets."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen