'Chagrijnige' Matusiwa baalt net als Zeefuik van FC Groningen

'Chagrijnige' Matusiwa baalt net als Zeefuik van FC Groningen

20 juli 2020 – Het zijn frustrerende weken voor Azor Matusiwa. De middenvelder van FC Groningen wil vertrekken uit de Eredivisie, maar de Groningers willen hem voorlopiog nog niet kwijt. En dat maakt Matusiwa naar eigen zeggen chagrijnig."Op dit moment is de kans niet groot, het verschil tussen vraag en aanbod is te groot. Dus het ligt aan de clubs, die moeten eruit komen", aldus de 22-jarige tegen RTV Noord. De clubs die interesse hebben, zijn RC Lens en FC Metz. Groningen houdt vooralsnog echter de boot af, terwijl Matusiwa juist een stap wil zetten. "Dat weten de mensen bij FC Groningen ook, maar zij hebben op dit moment de touwtjes in handen."

De middenvelder, vorig seizoen een van de uitblinkers, bevestigt het beeld dat door de media en technisch directeur Mark-Jan Fledderus werd geschetst. "Ik was inderdaad vrij chagrijnig, want ik sta er nog steeds hetzelfde in als een tijd geleden. Het is niet dat ik hier per se weg wil, maar het is gewoon een mooie kans om me verder te ontwikkelen."

Het verhaal van Matusiwa is vergelijkbaar met dat van ploeggenoot Deyovaisio Zeefuik. De verdediger wil naar Hertha BSC, maar de Eredivisionist houdt de deal voorlopig nog tegen.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 28 oktober 2020

  2. dinsdag 27 oktober 2020