Schmidt ziet cruciale rol voor defensie in zijn speelstijl

20 juli 2020, 16:06

Het tijdperk Roger Schmidt is bij PSV officieel begonnen. Maandag leidde hij de eerste training van het seizoen en de Duitser schoof vervolgens ook nog aan bij zijn eerste persconferentie. Daar oogde hij tevreden over de fitheid van zijn ploeg, een belangrijk aspect voor volgend seizoen, gezien zijn speelwijze in het verleden.

De Duitser zet immers graag veel druk met zijn ploeg. "PSV heeft mij aangesteld omdat ze denken dat ik bij de club pas. Daar past een speelwijze bij", blijft het nog wat geheimzinnig. Schmidt stond in 2014 aan het roer bij Red Bull Salzburg, dat toen in de Europa League Ajax helemaal wegspeelde. "Elementen uit die tactiek hebben we zeker nodig. Daar ben ik honderd procent van overtuigd. Snel druk zetten, overlappen, gegenpressing en dat soort elementen. Daar geloof ik in. Volgens mij wordt de kans om te winnen dan groter. En neemt de factor geluk af."

Lees ook: Ihattaren wil bij PSV blijven

Verder tijdens de persconferentie ging Schmidt ook in op mogelijke versterkingen, al noemde hij geen concrete namen. De coronacrisis zorgt er volgens hem voor dat het lastiger is om spelers te kopen. "Natuurlijk hopen we hand in hand met de technische leiding de spelers te vinden die ons beter kunnen maken, maar ik wil ook de huidige spelers beter leren kennen en aan het werk zien. De transfermarkt is lastig door de coronaperikelen."

Defensie en keeper

Schmidts speelstijl zorgt ervoor dat de defensieve krachten en keeper een andere manier van verdedigen krijgen aangeleerd dan de laatste jaren. Waar PSV dikwijls inzakte, lijkt dat nu uit den boze. "In defensief opzicht vind ik het fijn om de tegenstander ver van onze goal te houden en vooruit te verdedigen, al moet je dan wel de ruimte in de rug van de verdedigers onder controle houden. De keeper moet ten eerste ballen tegenhouden, maar het is ook belangrijk dat hij de ruimte achter de defensie goed bespeelt. In de opbouw moet hij ook een rol kunnen vertolken." Of die switch ook nieuwe verdedigers betekent, is nog even afwachten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen