Dortmund legt 25 miljoen euro op tafel voor 17-jarig talent

Dortmund legt 25 miljoen euro op tafel voor 17-jarig talent

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

20 juli 2020 – Borussia Dortmund heeft de komst van Jude Bellingham afgerond. De zeventienjarige Engelsman stond al lange tijd in de belangstelling van de Duitse topclub, die erin is geslaagd om de middenvelder over te nemen van Birmingham City. Daarvoor moest het wel erg ver gaan: de club maakt 25 miljoen euro over naar de Championship-club.

Dortmund hoopt dat Bellingham een soortgelijk pad kan bewandelen als Jadon Sancho. Ook hij vertrok op jonge leeftijd uit Engeland om vervolgens in Dortmund uit te groeien tot een topspeler. Bellingham stond dit seizoen bijna altijd in de basis bij Championship-ploeg Birmingham City, waarvoor hij in 40 duels 4 goals maakte. Bij die club staan ook oud-Eredivisie-spelers Daniel Crowley, Jake Clarke-Salter en Maikel Kieftenbeld onder contract. De verbintenis van Bellingham  liep komend jaar af. Ook Liverpool, Chelsea en Manchester United hadden interesse in de middenvelder, maar Dortmund is zijn nieuwe bestemming. Hij heeft maandag een meerjarig contract getekend.

Directeur Michael Zorc geeft aan dat het vertrouwen in Bellingham groot is. "Hij heeft een enorm potentieel", zegt de beleidsbepaler over de Engels jeugdinternational. "Wij willen hem de komende jaren nog beter maken. Hij heeft nu al veel kwaliteit in zowel balbezit als balverlies. Bovendien is zijn mentaliteit uitstekend. Hij is een directe versterking voor ons eerste elftal, maar we geven hem natuurlijk de tijd om te wennen aan het niveau."

Reacties

gerelateerd