Gretige De Jong wil door: "Het is hier geen onderwerp meer"

20 juli 2020, 08:00

SC Cambuur gold als één van de grote verliezers van de afwikkeling in de Eerste Divisie, door als koploper niet te promoveren. Het besluit leidde tot grote woede in Leeuwarden, waar geen enkel begrip was voor de KNVB. Datzelfde gold overigens voor nummer twee De Graafschap. Henk de Jong heeft bij de start van de voorbereiding echter schoon schip gemaakt.

Hij wilde niet nog langer blijven hangen in teleurstelling. "We hadden hier op de club een groot affiche met daarop de tekst 'biggest disgrace ever'. Dat heb ik bij de start van de voorbereiding gepakt en voor de ogen van de spelers doormidden gescheurd", vertelt De Jong aan De Telegraaf. "Met als boodschap dat het klaar moest zijn. Hoe groot de teleurstelling ook is geweest, we moeten daar niet in blijven hangen. Ik ben ervan overtuigd dat als we dat wel doen, we bij de winterstop achtste staan. Het is hier geen onderwerp meer, we kijken alleen nog naar de toekomst."

Cambuur was bezig aan een uniek seizoen en het is lastig on nogmaals zo goed voor de de dag te komen. Toch hoopt De Jong weer op een plaats bij de bovenste teams. "We hebben tot op heden het hele team bij elkaar kunnen houden met Robert Mühren (vorig seizoen de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie, red.) en Sonny Stevens als grote blikvangers. Daar ben ik heel tevreden over. Als ik zie hoeveel voetbal er in het team zit en hoe het elftal is gegroeid, dan geeft me dat veel vertrouwen", zegt de coach. "Qua spelersbudget zitten we op de vijfde, zesde positie. Clubs als NEC, NAC en De Graafschap hebben meer te besteden, maar wij moeten het van het voetbal hebben. Als we hetzelfde weten te brengen als vorig seizoen heb ik er vertrouwen in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen